Over ons

Dansschool Zwolle > Over Indian Dance Shruti Zwolle

Bollywood dance is een Indiase dansschool in Zwolle opgericht door St.Metta Huis. Met ingang van oktober 2016 heet onze dansschool Indian Dance Shruti श्रुति Ik verzorg sinds 2012 Bollywood danslessen. De lessen verzorg ik in mijn eigen atelier en op locatie in scholen, bedrijven, verenigingen en wijkcentra. Dansen is mijn passie, hierdoor heb ik mezelf verrijkt door mij te verdiepen in verschillen dansstijlen o.a. Bollywood dance. Deze dansstijl kent invloeden vanuit: Afrikaanse dans, streetdance, salsa, merenque, buikdans, bubbeling, bhaitak ghana, hip hop en de Indiase klassieke dans. Hierdoor ontstaat een hippe en vooral swingende stijl waarbij de Indiase invloeden in beweging terug te zien zijn. Het unieke van deze Bollywood dansstijl is het vertellen van een verhaal, waarbij expressie, mimiek en dansen vanuit het hart belangrijk zijn.We werken ook nauw samen met andere Indiase Bollywooddansscholen o.a. Ghoengroe Ki Pukar (GKP) www.bollywooddansschool.nl in Den Haag. Iedereen die geinteresseerd is in Indiase dans/Bollywood dance kan vrijblijvend meedoen met een proefles en of informatie opvragen.

Het is mogelijk om op verschillende tijdstippen in de week bij ons te lessen in Indiase dans/Bollywood dance. De lessen in Zwolle en Assen worden verzorgd door dansdocente Sroetie Patandin. Dansen is een leuke manier van ontspanning die lichaam en geest ten goede komen. Er wordt gedanst op o.a. Indiase muziek dat wervelend en energiek, is maar ook rustig en ingetogen De lessen bieden meer dan alleen beweging. Het vertellen van verhalen, inbeeldingsvermogen en het uiten van emoties worden gekoppeld aan specifieke aandachtsgebieden o.a. energie, in-en ontspanning, balans en conditie. Indiase dans is voor iedereen geschikt ongeacht je conditie. Ervaring met dans is dus niet nodig. Indiase dans is gracieus, liefdevol, spannend, uitdagend en vrolijk. Het zijn dansstijlen/choreochrafieën, ontstaan vanuit een cultureel kader, die altijd in ontwikkeling blijven door de beoefenaars. Door mijn passie voor dansen heb ik mij verdiept in verschillen dansstijlen o.a. Bollywood dance. Deze dansstijl kent invloeden vanuit:Afrikaanse dans, streetdance, salsa, merenque, buikdans, bubbeling, bhaitak ghana, hip hop en de Indiase klassieke dans. Hierdoor ontstaat een hippe en vooral swingende stijl waarbij de Indiase invloeden in beweging terug te zien zijn. Het unieke van deze Bollywood dansstijl is het vertellen van een verhaal, waarbij expressie, mimiek en dansen vanuit het hart belangrijk zijn. Het doel van dansen is:
plezier beleven aan het samen dansen,
veelzijdig bewegen op kleurrijke muziek;
wennen aan ritme, dans en ruimte;
ruimtelijk inzicht vergroten;
coördinatie en balans vergroten;
bevorderen van de motorische activiteiten;
werken aan souplesse en kracht.

In principe kan iedereen meedoen, zowel kinderen als volwassenen. Leeftijd maakt niet uit, beweeglijkheid ook niet.  Bij het maken van  een choreografie wordt natuurlijk ook rekening gehouden met de fysieke en expressieve mogelijkheden van de deelnemers/dansers. Alle bewegingen/danspasjes worden aangepast aan de situatie van de groep, zelfs als die in een rolstoel zit.